A piece of joy in your inbox every Thursday. To brighten up your day. To show you that you’re not alone. To make you feel connected. Subscribe!

Hoeveel woorden, zei u?

Hoeveel woorden zei u?

Iedereen kent de uitdrukking: ‘A picture is worth a thousand words.’ Maar is dat ook écht zo?

O ja!

Aan de ene kant: ja. Want een plaatje kan je in één oogopslag héél veel informatie geven. Vaak meer dan je in duizend woorden zou kunnen beschrijven.

O ja?

Maar aan de andere kant kunnen mensen urenlang over een plaatje kletsen. Hoeveel woorden zijn er bijvoorbeeld gezegd en geschreven over de glimlach op Mona d’r toetje? Miljoenen en miljoenen. En we hebben haar raadsel nog lang niet opgelost.

 

Mislukt?

Is meneer Da Vinci dan hopeloos mislukt als schilder? Niet echt, natuurlijk. Zijn schetsen en schilderijen zijn overal ter wereld te bewonderen, en dat is niet voor niks.

Dat mensen over zijn 'plaatjes' praten is juist geweldig. Het betekent dat mensen erdoor geraakt worden en erover na gaan denken. En dat is precies de bedoeling.

Enter your text here...

De diepte in

Ik wil dat mijn tekeningen iets los maken. Dat de ‘bekijkers’ ermee aan de slag gaan. En dat doen ze meestal al pratend: ‘Wat zie jij erin? Wat leren we hiervan? Hoe lossen we dit op? Hoe zit dat eigenlijk?’

Kortom: na de eerste blik van herkenning en de eerste lach, komt de verdieping. Geeft de tekening je een nieuw inzicht? Wat doe je daar dan mee? En als dat proces eenmaal aan de gang is, blijkt dat er nog duizenden en duizenden woorden nodig zijn om het af te ronden.

 

Wat is het nou echt waard?

Dus nee: een plaatje is lang niet altijd duizend woorden waard. Het kunnen er ook tienduizenden zijn. Of zelfs miljoenen. Misschien moeten we gewoon die spreuk veranderen. Wat dacht je hiervan? ‘A picture is worth a million thoughts.’


Free Comics

A piece of joy in your inbox every Thursday

To brighten up your day. To show you that you’re not alone. To make you feel connected.

My comics will make you smile. They will make you nod along. And they will make you feel connected.

    Back to strips