A piece of joy in your inbox every Thursday. To brighten up your day. To show you that you’re not alone. To make you feel connected. Subscribe!

Hoe kom je er op?

Hoe kom je d'r op?

Mensen willen vaak weten waar ik mijn ideeën vandaan haal. Tja, eh... geen flauwe notie. Het zal wel iets met mijn genen, mijn jeugd en mijn hersenen te maken hebben. En misschien zelfs met wat ik gisteren gegeten heb (bloemkool) of wat ik in de krant heb gelezen (bananenschil glijdt uit over man).
 

Kunstmatig

Eigenlijk ben ik wel blij dat ik het niet weet. Stel je voor dat je precies kon uitvinden hoe ideeën ontstaan. Dan kreeg je niet alleen artificial intelligence, maar ook artificial creativity. Misschien komt die er wel ooit. Dan voert een klant wat gegevens in, en hop: daar rolt een kant-en-klare tekening uit de printer. Als er dan nog zoiets primitiefs bestaat als een printer, tenminste.
 

Kunt u even wachten?

Is dat erg? Laten we het zo zeggen: ik zou graag willen dat ze de invoering van artificial creativityeven uitstellen totdat ik héél oud ben. Minstens 300. Want voor mijn gevoel is creativiteit bijna iets heiligs. Iets wat je nooit aan een machine kunt overlaten, hoe intelligent die ook is.
 

Contact!

Want één ding weet ik zeker: mijn ideeën ontstaan niet in mijn hoofd alleen. Ze borrelen op als ik met mijn klanten aan het praten ben. Ze ontstaan tussenons in, als onze werelden zich verbinden. En dat maakt het voor mij zo leuk.

Echt, ik zou nóóit met een robot willen ruilen. De komende 261 jaar wil ik ideeën voelen opborrelen, tekeningen maken en daar waanzinnig van genieten.

Free Comics

A piece of joy in your inbox every Thursday

To brighten up your day. To show you that you’re not alone. To make you feel connected.

My comics will make you smile. They will make you nod along. And they will make you feel connected.

    Back to strips