Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

Tekenende intake

"Wij kennen geen problemen, wij kennen alleen maar oplossingen", hoorde ik een manager zeggen. Voor het gemak sloeg hij de ‘uitdaging’ even over. Toch zal ook deze manager er vroeg of laat een keer aan moeten geloven. En dan moet je aan de bak met je organisatie…

Tralala

Onbehagen in de organisatie. Onduidelijkheid wie over wat gaat. Grote verschillen in visie. Het bedrijf als een black box waar een product uitvalt. Het verhaal van de top dat niet sluitend is… Het overkomt de allerbesten.

Hoe abstract ze ook zijn, ik kan problemen uittekenen. In een ‘intake’ leg ik ze bloot. Zo krijgt de organisatie een aanzet in handen tot verdere communicatie en analyse.

Oerwoud

Net zoals de zoektocht om de visie aan te scherpen, banen we ons samen al schetsend een weg door het oerwoud van oplossingen. Hier helpt tekenen bij uitstek, want de humor van cartoons brengt lucht. Zo breek je open wat onbespreekbaar was. Op een prettige manier.

Intake is doorvragen

Durf het aan! Laat mij er maar eens op los. Omdat ik alle puzzelstukjes nodig heb, vraag ik onbevangen door: “Waarom voel je het als probleem? Voor wie is het een probleem en voor wie helemaal niet?” Elk bedrijf vind ik leuk. Al gaat het over paperclips: het verhaal van de mensen in de organisatie blijft boeien. In een tekening weet ik een moeilijk verhaal fris samen te vatten. En ik dring geen oplossingen op.

Niksaandehanda

Natuurlijk: bij jouw organisatie is er niets aan de hand. Jullie zijn onderweg naar de stip op de horizon. “Met de trein of het vliegtuig?” vraag ik dan. En even later: “En zijn er nog mensen die een andere afslag nemen?” Oeps, er valt opeens een stilte…


Creativity comes out when you need a solution -- and none of the old solutions work. That's when you get imaginative.
 quote van Gaping Void
Bedrijf als black-box
zoeken tussen de oplossingen
Intake vraag: Welke kant gaan we op?

Gratis E-book

5 manieren om je boodschap beter over te brengen

Een e-book vol tips voor visuele communicatie die je meteen kunt toepassen. Je leert:
  • 5 manieren om visueel je boodschap over te brengen.
  • Ook wanneer je welke manier (niet) moet kiezen.
  • En zeker ook wat belangrijk is als je iemand wilt inhuren.
Terug naar strips