Stand-up cartooning

Vat de essentie samen in een slimme tekening. Daarmee wint je tweet pas echt aan kracht. Of haal meer uit je meeting en laat je verslag direct tekenen. Stand-up cartooning is niet zomaar een andere benadering, maar vaak het ei van Columbus:

Slim getekend

Stand-up cartooning brengt de essentie naar voren: waar hebben we het eigenlijk over? Met een scherpe briefing vooraf haal je er het meeste uit. Abstracte zaken laat je vertalen naar een grappig beeld: dat inspireert deelnemers tot nieuwe bijdragen. In spannende sessies maakt iedereen deel uit van het creatieve proces:

Wat is onze koers? Wat voor boot stel ik me voor bij onze organisatie? Iedereen wil invloed hebben op boot en koers.

Zulke metaforen helpen om het concreet te maken – en houden de sfeer luchtig. Geen kans dat de training of brainstorm inzakt: iedere deelnemer zit op het puntje van zijn stoel.

Maak het concreet

Cartooning brengt leven in de brouwerij – en verheldert de vraagstelling. Door het gespreksthema visueel te maken, kan opeens iedereen zich er iets bij voorstellen. Het is bij uitstek geschikt voor abstracte of moeilijke onderwerpen. Je wilt nooit meer anders vergaderen:

  • Visie of terugblik
  • Verslag of toekomstplannen
  • Inspraakavond of inspiratieontbijtje
  • Besluit of brainstorm

Zet ons in! Voor bemoeitekenen of visueel notuleren. Voor overtuigender tweets. Verras je klanten op een beurs met een snel portret.

Voorbeeld ​cartoons

Referenties

Marijke was in staat om de verschillende besproken thema's op te pikken en te visualiseren, hierdoor ontstond een cartoonverslag van de bijeenkomst. De verschillende tekeningen hielpen bij het aanscherpen van meningen van de aanwezigen. Bij het ontwikkelen van een visie in een groep kan zij erg behulpzaam zijn door de beschrijvingen visueel te maken. Dit helpt de groep om extra scherpte aan te brengen in de discussie. Ik kan Marijke dus van harte aanbevelen.

Wilbert Hilkens, Sector manager dierlijke productie at ABN AMRO Bank N.V.

​​​​Er is zeer positief gereageerd op Marijke’s cartoons en het heeft veel bruikbaar materiaal opgeleverd voor het ‘harvast-document’, een samenvatting van de oogst die de brainstorm heeft opgeleverd. Door de tekeningen is de communicatie, ook voor mensen die niet bij de sessie zijn geweest, veel duidelijker. De concepten en ideeën kunnen op deze manier goed worden overgebracht.

Jurriaan van Rijswijk, Oprichter Game Solutions

Iets voor jou?

​​Kan jouw training, vergadering of brainstormsessie wel wat extra leven, interactie of duidelijkheid gebruiken? Dan is stand-up cartooning zeker iets voor jou! Neem contact op!