Stand-up cartooning

Vat de essentie samen in een slimme tekening. Daarmee wint je tweet pas echt aan kracht. Of haal meer uit je meeting en laat je verslag direct tekenen. Stand-up cartooning is niet zomaar een andere benadering, maar vaak het ei van Columbus:

Slim getekend

Stand-up cartooning brengt de essentie naar voren: waar hebben we het eigenlijk over? Met een scherpe briefing vooraf haal je er het meeste uit. Abstracte zaken laat je vertalen naar een grappig beeld: dat inspireert deelnemers tot nieuwe bijdragen. In spannende sessies maakt iedereen deel uit van het creatieve proces:

Wat is onze koers? Wat voor boot stel ik me voor bij onze organisatie? Iedereen wil invloed hebben op boot en koers.

Zulke metaforen helpen om het concreet te maken – en houden de sfeer luchtig. Geen kans dat de training of brainstorm inzakt: iedere deelnemer zit op het puntje van zijn stoel.

Maak het concreet

Cartooning brengt leven in de brouwerij – en verheldert de vraagstelling. Door het gespreksthema visueel te maken, kan opeens iedereen zich er iets bij voorstellen. Het is bij uitstek geschikt voor abstracte of moeilijke onderwerpen. Je wilt nooit meer anders vergaderen:

  • Visie of terugblik
  • Verslag of toekomstplannen
  • Inspraakavond of inspiratieontbijtje
  • Besluit of brainstorm

Zet ons in! Voor bemoeitekenen of visueel notuleren. Voor overtuigender tweets. Verras je klanten op een beurs met een snel portret.

Voorbeeld ​cartoons

Referenties

Foto_Tom-Fransen-Tolbrug-JBZ

De tekeningen van Marijke zijn voor onze organisatie Tolbrug heel erg waardevol. Het geeft op een leuke manier luchtigheid aan beleidsoverleggen. Je vangt het moment in een tekening en de associatie van het gevoel van het moment blijft behouden in de tekening. Wij hebben de tekeningen verwerkt in posters die centraal in onze organisatie hangen, daarnaast gebruiken wij de illustraties in presentaties en beleidsstukken. Hiermee blijft de opbrengst van beleidsoverleggen waardevol en behouden. Wij zien ook heel vaak mensen die staan te kijken bij posters, wat weer een mooie gelegenheid is om het gesprek aan te knopen.

Tom Fransen, Directeur Bedrijfsvoering Tolbrug Specialistische Revalidatie

​​​​Er is zeer positief gereageerd op Marijke’s cartoons en het heeft veel bruikbaar materiaal opgeleverd voor het ‘harvast-document’, een samenvatting van de oogst die de brainstorm heeft opgeleverd. Door de tekeningen is de communicatie, ook voor mensen die niet bij de sessie zijn geweest, veel duidelijker. De concepten en ideeën kunnen op deze manier goed worden overgebracht.

Jurriaan van Rijswijk, Oprichter Game Solutions

Iets voor jou?

​​Kan jouw training, vergadering of brainstormsessie wel wat extra leven, interactie of duidelijkheid gebruiken? Dan is stand-up cartooning zeker iets voor jou! Neem contact op!