Stand-up cartooning

Vat de essentie samen in een slimme tekening. Daarmee wint je tweet pas echt aan kracht. Of haal meer uit je meeting en laat je verslag direct tekenen. Stand-up cartooning is niet zomaar een andere benadering, maar vaak het ei van Columbus:

Slim getekend

Stand-up cartooning brengt de essentie naar voren: waar hebben we het eigenlijk over? Met een scherpe briefing vooraf haal je er het meeste uit. Abstracte zaken laat je vertalen naar een grappig beeld: dat inspireert deelnemers tot nieuwe bijdragen. In spannende sessies maakt iedereen deel uit van het creatieve proces:

Wat is onze koers? Wat voor boot stel ik me voor bij onze organisatie? Iedereen wil invloed hebben op boot en koers.

Zulke metaforen helpen om het concreet te maken – en houden de sfeer luchtig. Geen kans dat de training of brainstorm inzakt: iedere deelnemer zit op het puntje van zijn stoel.

live tekenen - sneltekenaar
Maak het concreet

Cartooning brengt leven in de brouwerij – en verheldert de vraagstelling. Door het gespreksthema visueel te maken, kan opeens iedereen zich er iets bij voorstellen. Het is bij uitstek geschikt voor abstracte of moeilijke onderwerpen. Je wilt nooit meer anders vergaderen:

  • Visie of terugblik
  • Verslag of toekomstplannen
  • Inspraakavond of inspiratieontbijtje
  • Besluit of brainstorm

Zet ons in! Voor bemoeitekenen of visueel notuleren. Voor overtuigender tweets. Verras je klanten op een beurs met een snel portret.

Deze sneltekenaar komt naar je toe

Hallo zegt de stand-up cartoonist

Wilbert Hilkens

Sectormanager dierlijke productie ABN AMRO

Op de Dutch design week in Eindhoven nodigden we Marijke van Veldhoven uit bij een brainstorm van leveranciers aan de agrarische sector. Zij liep tussen de werkgroepjes heen en weer - en was in staat om de besproken thema's op te pikken en te visualiseren. Hierdoor ontstond een ‘cartoonverslag’ van de bijeenkomst. De tekeningen hielpen bij het aanscherpen van meningen van de aanwezigen en het ontwikkelen van een visie.

Jurriaan van Rijswijk

Games for Health Europe Foundation

De samenwerking met Marijke als stand-up cartoonist heeft veel bruikbaar materiaal opgeleverd voor de oogst van onze brainstorm. Door de tekeningen is de communicatie veel duidelijker, ook voor mensen die niet bij de sessie zijn geweest.

Drie voorbeelden van cartoons gemaakt tijdens een workshop of game ready sessie. Voor meer voorbeelden kijk in de portfolio.