​Animaties

Trek de aandacht met een goed verhaal. Daar gaat iemand even voor zitten: hoe loopt het af? Ontdek zelf het verhaal in jouw boodschap. Hoe houd je het beknopt en krachtig – en welke middelen zet je in? Visuele storytelling brengt tegelijk rust en dynamiek in je communicatie. En dat kan dan best kort en krachtig!

De investering waard

Een video scribe of animatiefilm is een diepte-investering waar je veel plezier van hebt als:

  • ​je doelgroep breed is
  • je de boodschap vaker moet brengen
  • er veel op het spel staat

De animatie (bijvoorbeeld een video scribe) is een gouden presentatiemedium voor change management. Geeft overtuigende support voor je pitch, start-up of merkintroductie.

Snel tot de kern

Met een animatie  kun je in een kort tijdsbestek een complexe boodschap helder overbrengen. Een animatie die goed in elkaar zit, landt snel. In een split second snappen mensen de clou. En het is leuk! Zoiets wil je nog eens terugkijken of delen met een collega.

complex wordt helder
Proces voor diepgang

Belangrijk is de analyse vooraf: wat wil je precies overbrengen – aan wie - en waar zitten de voetangels en klemmen? Ons team neemt de inhoud serieus en kijkt kritisch naar wat er nodig is om die te vertalen in beeld.

We gaan aan de slag om jouw hele verhaal te vatten in enkele minuten film. In al z’n complexiteit en zonder informatieverlies, zo is ons streven. Alleen met die verdieping werkt het voor jouw organisatie.

We houden je in alle fasen betrokken: scripting, storyboard, schetsen, stemkeuze voice-over. Zo kun je steeds toetsen op gelaagdheid en informatiewaarde. En waar nodig bijsturen.

Teamwerk

Een effectieve animatiefilm is samengesteld door pure professionals die gaan voor echt scoren bij de doelgroep. Daarvoor zet ieder z’n eigen expertise in: de scriptschrijver, professionele stemacteurs, een kick ass sound designer en de animatiestudio. Daarom werkt het: je film spreekt mensen aan via alle zintuigen, hersens én hart.

We wilden op een onderscheidende, toegankelijke, maar vooral duidelijk en overzichtelijke manier onze boodschap over de bühne zien te krijgen. Een video scribe gaf ons toegang tot gewenste ‘special effects’. Onze opdrachtgever was erg te spreken over de wijze waarop de boodschap is overgebracht.

Pascal Seegers

ArboNed

What’s in a name?

In de wereld van professionele animatiefilms worden veel termen naast elkaar gebruikt. Motion design is het overkoepelende begrip voor animaties met storytelling. Naast video scribe worden ook de termen whiteboard animation en explanimation gehanteerd.

Maar wij worden echt niet boos als je om een tekenfilmpje komt. We gaan graag in gesprek wat jij je daar zelf bij voorstelt, en hoe je het wilt inzetten voor jouw eigen doel.

Want hoe je het ook noemt: een paar effectieve minuten zijn genoeg om je doel te bereiken. Ons team levert maatwerk en topkwaliteit. Of het nu om een salesfilm gaat of een instructievideo. Met perfecte aansluiting op jullie huisstijl.

Hieronder vind je een showreel: een soort samenvatting van mijn werk. Hierin komen verschillende videoscribes voor uiteenlopende klanten voorbij, zodat je snel kunt zien of het bij je past.

Stills van een animatie voor Wellantcollege waarin partijen in hun eigen hokje leven en hoe ze zouden kunnen samenwerken.

Een keer praten of het geschikt is voor jouw boodschap?

Een animatie is een geweldig medium om te gebruiken! Maar soms kun je beter iets heel anders kiezen om je boodschap over te brengen. Een geniale infographic (al dan niet geanimeerd tot een filmpje) kun je bijvoorbeeld beter inzetten als deze puur is bedoeld als informatieoverdracht over een nieuw systeem op een afdeling. En zo zijn er veel meer opties. Ik denk graag mee bij een kosteloos kennismakingsgesprek.