Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!
complex wordt helder

​Animaties

Trek de aandacht met een goed verhaal. Daar gaat iemand even voor zitten: hoe loopt het af? Ontdek zelf het verhaal in jouw boodschap. Hoe houd je het beknopt en krachtig – en welke middelen zet je in? Visuele storytelling brengt tegelijk rust en dynamiek in je communicatie. En dat kan dan best kort en krachtig!

De investering waard

Een video scribe of animatiefilm is een diepte-investering waar je veel plezier van hebt als:

  • ​je doelgroep breed is
  • je de boodschap vaker moet brengen
  • er veel op het spel staat

De animatie (bijvoorbeeld een video scribe) is een gouden presentatiemedium voor change management. Geeft overtuigende support voor je pitch, start-up of merkintroductie.

Snel tot de kern

Met een animatie  kun je in een kort tijdsbestek een complexe boodschap helder overbrengen. Een animatie die goed in elkaar zit, landt snel. In een split second snappen mensen de clou. En het is leuk! Zoiets wil je nog eens terugkijken of delen met een collega.

​​​Er waren wel twijfels vooraf. Konden we de boodschap wel via een animatie aan een dusdanig breed publiek kunnen presenteren zonder dat er verlies van inhoud optreedt? Hoe kun je zo'n complex gedachtegoed binnen 3 minuten overbrengen? Is Marijke wel in staat  onze boodschap goed te interpreteren? Alle drie de aspecten zijn prima uitgepakt. Marijke begreep het gedachtegoed snel, vulde aan en dacht mee in het vertalen naar een passend beeld.


We hebben de animatie nu al meerdere momenten in kunnen zetten voor diverse doelgroepen. Het effect was dat binnen 3 minuten 'het waarom" en het gedachtegoed helder was en je vanuit dezelfde begripsvorming en taal het gesprek aan kan gaan.

​Gonneke Leereveld, Programmamanager WellantCollege

Proces voor diepgang

Belangrijk is de analyse vooraf: wat wil je precies overbrengen – aan wie - en waar zitten de voetangels en klemmen? Ik neem de inhoud serieus en kijk kritisch naar wat er nodig is om die te vertalen in beeld.

Ik ga aan de slag om jouw hele verhaal te vatten in enkele minuten film. In al z’n complexiteit en zonder informatieverlies, zo is ons streven. Alleen met die verdieping werkt het voor jouw organisatie.

Ik houd je in alle fasen betrokken: scripting, storyboard, schetsen, stemkeuze voice-over. Zo kun je steeds toetsen op gelaagdheid en informatiewaarde. En waar nodig bijsturen.

Teamwerk

Een effectieve animatie is samengesteld door pure professionals, niet alléén een tekenaar. Het animatie team gaat voor echt scoren bij de doelgroep. Daarvoor zet ieder z’n eigen expertise in: de scriptschrijver, professionele stemacteurs, een kick ass sound designer en de animatiestudio. Daarom werkt het: je film spreekt mensen aan via alle zintuigen, hersens én hart.

Los van de creativiteit en het proactief meedenken in het overbrengen van onze boodschap, sprak ons de snelheid en zorgvuldigheid in onze samenwerking met Message in a Drawing zeer aan. Dit was uiteindelijk een groot deel van de sleutel tot ons succes. Daarnaast heeft Marijke door goed door te vragen onze complexe boodschap in klare taal weten te vertalen.

Onze opdrachtgever was erg te spreken over de wijze waarop de boodschap is overgebracht. Hierdoor hebben wij inmiddels al vele malen met anderen gesproken over het gebruiken van een animatie en wordt deze op dit moment gebruikt als casuïstiek binnen onze eigen organisatie!

​Pascal Segers, ​Salesdirector ArboNed

Iets voor jou?

Wil jij de aandacht trekken? Kan jouw verhaal een goede visualisatie gebruiken die bij doelgroep op korte en krachtige wijze echt binnenkomt? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek!