Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

​Character Design

Een campagne of project heeft soms een echt gezicht nodig. Of er is nèt iets meer nodig om je merk herkenbaar te maken.

Als alle passende BN-ers lijden aan over-exposure, denk dan eens aan een eigen karakter. Een figuurtje met wie jouw klant zich makkelijk identificeert. Dat jouw boodschap speels en natuurlijk overbrengt.

Bekende voorbeelden zijn Flipje van de Betuwe en het Michelinmannetje. De Berlijnse metro liet een mol tekenen. Het diertje draagt een bouwhelm en communiceert over alle ongemakken rond de aanleg van een nieuwe metrolijn. En dat werkt! Het grappige molletje maakt de overlast beter verteerbaar…

Langdurige branding

Wie is de hoofdpersoon in jouw marketingverhaal? Met een eigen mascotte scoor je makkelijker bij je doelgroep. Het unieke poppetje ondersteunt je communicatie langdurig en geeft diepgang aan je branding. Zo’n mascotte belichaamt jouw product, project of organisatie.

Een character is actief – en lost je neteligste kwesties op.

Siep van de Bieb slaat geen brug, nee: hij springt op de lezers af. Daar wil je aan meedoen.

Dicht op de doelgroep ontworpen

Op wie richt jouw organisatie zich? Oud, jong? Dik, dun?

Laat jouw look & feel vertalen naar een uniek en hartverwarmend character dat perfect past bij je doelgroep. Bijna van vlees en bloed. Ontwikkel je eigen karakter en beleef er avonturen mee. Laat je mascotte losgaan met je doelgroep en stuur op hoofdlijnen.

Character design is investeren in je branding. Reken vanaf scratch op ca. 3 weken. Als er al een goed concept of schetsontwerp ligt, gaat dat uiteraard sneller.

Voorbeeld ​​character

​​​Marijke heeft Siep (van de Bieb) voor ons getekend. We zochten naar een beeldmerk waarlangs we onze communicatie voor de doelgroep 0-13 jarigen konden opbouwen.

Siep is inmiddels een begrip voor alle lagereschoolleerlingen in ‘s-Hertogenbosch. En Siep is in z’n communicatie altijd positief en vrolijk, net als Marijke! Ze zit vol goede ideeën en kan als geen ander de communicatieconcepten die ik bedenk omzetten in beelden. En het belangrijkste is misschien wel dat samenwerken met haar altijd een feestje is.

​Martin Hol, ​Manager marketing & beleidsontwikkeling bibliotheek ’s-Hertogenbosch

​​​​De afdeling communicatie had in het begin wel haar twijfels omdat je stijl afwijkt van andere tekeningen en animaties die we al gebruiken. Maar uiteindelijk zijn zij ook heel tevreden met de infographic en het karakter dat we nu kunnen gebruiken.Heel kunstig hoe je samen met je team de vertaalslag hebt weten te maken.Wat ik het fijnste vond aan onze samenwerking is dat je enorm flexibel bent geweest. Je was altijd even bereid om bij obstakels mee te denken zodat we toch onze deadline haalden. Je beweegt gemakkelijk mee.

​​Anna Geraedts, Data science / Product Development ArboNed

Iets voor jou?

Wil jij meer diepte geven aan de branding van jouw project of campagne? Dan is Character design echt iets voor jou. Laat jouw boodschap tot leven komen! Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.