Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

Illustreren is tekenen met een doel

Hoezo? Waarvoor?

​Illustratie nodig? Hoezo? Waarvoor? Mijn voelsprieten gaan meteen uitstaan. Want die tekening moet een oplossing zijn. Een antwoord op een vraag. Wat is die vraag? Welk doel wil je bereiken met die illustratie? Ik duik er meteen in en bestook je met vragen.

Tekenen om een doel te bereiken is als zeilen. Ik lever de boot en hijs het zeil, maar er gebeurt niets zonder een stevig briesje input. Hoe duidelijker doel en vraag, des te meer vaart maken we. Des te scherper worden ook meteen de contouren van de tekening.

Een briesje input Message in a Drawing

More…

Tekenen als denkvorm

Om goed te kunnen navigeren luister ik met gespitste oren naar jouw briefing. Ik analyseer al tekenend de vraag en de mogelijke oplossing. Klopt dit – of bedoel je wat anders? Illustreren is een ontdekkingstocht. Soms een zoektocht naar de échte bedoeling.

Voor mij is het spannend hoe iemand reageert op het eerste voorstel. Dat kan alle kanten op gaan. Van: “wat heeft dat er nou mee te maken?” Tot: “nooit aan gedacht, wat een goed idee!”

Ik teken met je door tot we de oplossing gevonden hebben. (Binnen de grenzen van de redelijkheid natuurlijk). Dan ligt er uiteindelijk een set illustraties of een animatie waarmee jij je communicatiedoel gaat bereiken.

Genoeg is genoeg

Alles trek ik uit de kast. Want die analyse kan je veel opleveren. Ook besparing op je communicatiebudget. Vaak genoeg krijg ik de vraag naar een complete animatiefilm, terwijl al verkennend blijkt dat je boodschap met een infographic ook aankomt op de juiste bestemming. En dan ga ik toch voor kwaliteit in dat ene plaatje. Niet voor mijn pensioenpot.


Gratis E-book

5 manieren om je boodschap beter over te brengen

Een e-book vol tips voor visuele communicatie die je meteen kunt toepassen. Je leert:
  • 5 manieren om visueel je boodschap over te brengen.
  • Ook wanneer je welke manier (niet) moet kiezen.
  • En zeker ook wat belangrijk is als je iemand wilt inhuren.
Terug naar strips