Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

Testimonials

Kristina Christobal van FrieslandCampina

Kristina Christobal

Communication specialist & HR Summit@Cheese bij FrieslandCampina

Jullie snappen wat we willen overbrengen

Message in a Drawing kan heel goed in beelden uitdrukken wat wij graag willen overbrengen. Ik had geen twijfels vooraf aan onze samenwerking omdat we al vaker met hen hadden gewerkt. Verder zijn ze goed bereikbaar wat bevorderlijk is voor de communicatie. Ze werken snel, professioneel, snappen wat je wilt overbrengen en zijn ontzettend creatief!

Wat ik het fijnste vond aan onze samenwerking, is dat je enorm flexibel bent

Mijn leidinggevende en ik kozen je uit twee opties die ons werden voorgelegd. We vonden jouw stijl de leukste match: heel losjes en speels. En het past persoonlijk goed bij wat ik leuk vind.

De afdeling communicatie had in het begin wel haar twijfels omdat je stijl afwijkt van andere tekeningen en animaties die we al gebruiken. Maar uiteindelijk zijn zij ook heel tevreden met de infographic en het karakter dat we nu kunnen gebruiken.

Heel kunstig hoe je samen met je team de vertaalslag hebt weten te maken.Wat ik het fijnste vond aan onze samenwerking is dat je enorm flexibel bent geweest. Je was altijd even bereid om bij obstakels mee te denken zodat we toch onze deadline haalden. Je beweegt gemakkelijk mee.

Anna Geraedts

ArboNed

Je verstaat de kunst om in één keer de essentie op een hele goede manier weer te geven.

We zochten iemand die snel snapt waar het over gaat en vanuit de inhoud kan meedenken. Iemand raadde jou aan en dat heeft uitstekend uitgepakt. Je pikte de informatie snel op en kon meedenken vanuit ons vertrekpunt. Je gaf duidelijk aan dat het draait om een goed resultaat voor ons. Elke drempel om te aarzelen met feedback nam je weg. Zo kwamen we bij een gewoon heel goed resultaat. Je verstaat de kunst om in één keer de essentie op een hele goede manier weer te geven. Simpel en doeltreffend.

Marinka Drost

DocentPlus

De twijfel over wat de investering mij zou opleveren verdween, toen je mij als aanbieding enkele tekeningen stuurde

Door met name de humor die verstopt zit in je cartoons ben ik enthousiast geraakt. Je aanstekelijke enthousiasme en de ‘ik ga door tot jij tevreden bent’ insteek sprak mij aan erg aan.

De twijfel over wat de investering mij zou opleveren verdween toen je mij als aanbieding enkele tekeningen stuurde. Jouw mentaliteit in combinatie met deze tekeningen (die wilde ik gewoon hebben) hebben me over de streep getrokken. Ik raad je dan ook zeker aan bij anderen!

Anton de Gier

Professioneel hulpkapitein bij AppliedVisions

Pascal Seegers

Salesdirector ArboNed

De videoscribe wordt binnen onze eigen organisatie als casus gebruikt

We wilden op een onderscheidende, toegankelijke, maar vooral duidelijk en overzichtelijke manier onze boodschap over de bühne zien te krijgen. In eerste instantie dachten we aan een film over mensen, maar dit beperkte ons in het overbrengen van je boodschap. Ook wilden we voorkomen dat de boodschap te ludiek zou overkomen.

Door middel van een video scribe, beschik je over alle ‘special effects’ die je jezelf maar wenst. Een bijkomstig voordeel is ook nog eens dat wij door middel van het gebruik ‘stills’ uit de video scribe, in onze verdere presentatie bij de opdrachtgever een consistent gebruik van beeldmateriaal hebben laten zien.

Los van de creativiteit en het proactief meedenken in het overbrengen van onze boodschap, sprak ons de snelheid en zorgvuldigheid in onze samenwerking zeer aan. Dit was uiteindelijk een groot deel van de sleutel tot ons succes. Daarnaast hebben jullie door goed door te vragen onze complexe boodschap in klare taal weten te vertalen.

Onze opdrachtgever was erg te spreken over de wijze waarop de boodschap is overgebracht. Hierdoor hebben wij inmiddels al vele malen met anderen gesproken over het gebruiken van een videoscribe en wordt deze op dit moment gebruikt als casuïstiek binnen onze eigen organisatie!

Door de tekeningen is de communicatie veel duidelijker

De samenstelling met jou als stand-up cartoonist was uit nood geboren; de persoon die we wilden gebruiken bij de brainstorm, kon niet. Zij raadde jou aan en daar ben ik blind op gevaren. Ik ben erg blij met de uitkomst!

De samenwerking heb ik als ontzettend positief ervaren. Er is zeer positief gereageerd op je werk en het heeft veel bruikbaar materiaal opgeleverd voor het ‘harvast-document’, een samenvatting van de oogst die de brainstorm heeft opgeleverd.

Door de tekeningen is de communicatie, ook voor mensen die niet bij de sessie zijn geweest, veel duidelijker. De concepten en ideeën kunnen goed worden overgebracht. Of ik je zou aanraden aan anderen? Absoluut!

Jurriaan van Rijswijk

Games for Health Europe Foundation

Herold Janssen

Senior consultant Expericom

Zij is in staat om onze ingewikkelde diensten te vereenvoudigen naar kernachtige tekeningen

In een erg prettige sfeer weet Marijke heel goed te luisteren naar onze wensen en is zij in staat om onze ingewikkelde diensten te vereenvoudigen naar kernachtige tekeningen. Daarnaast heeft zij het geduld en de flexibiliteit om mee te bewegen in onze hectiek van de dag, waardoor we uiteindelijk samen toch de doelen en deadlines wisten te halen.

​Ons verhaal werd duidelijker en krachtiger.

Onze zorgen of de tekenstijl zou passen bij de identiteit van onze organisatie werden weggenomen door de zeer persoonlijke tekeningen, die niet alleen maar uitbeelden wat we willen zeggen, maar ook de sfeer uitstralen zoals we zijn en acteren. Een heel knap resultaat.

We hebben een prachtige set van tekeningen waarmee we originele en effectieve presentaties kunnen maken.

Illustraties waarmee we ons verhaal duidelijker en krachtiger kunnen neerzetten. Daarnaast waren we genoodzaakt om keer op keer goed na te denken over wie we zijn, wat we doen en wat onze toegevoegde waarde is voor de klant, waardoor dit nu nog scherper op ons netvlies staat. Een mooi bijeffect! Ik zou Marijke daarom absoluut aanraden aan anderen.

Mensen laten beleven wat je bedoelt

Een videoscribe biedt ons de mogelijkheid om een complexe boodschap op een heldere, simplistische wijze in korte tijd aan een groot publiek over te kunnen brengen. In de samenwerking met Marijke sprak ons het meedenken, haar proactieve houding, flexibiliteit, het snel begrijpen van de boodschap, haar goede bereikbaarheid, de snelle contacten over en weer en de prettige sfeer aan.Er waren wel twijfels. Konden we de boodschap wel via een video scribe aan een dusdanig breed publiek kunnen presenteren zonder dat er verlies van inhoud optreedt? Hoe kun je zo’n complex gedachtegoed in twee minuten overbrengen? Is Marijke wel in staat  onze boodschap goed te interpreteren? Alle drie de aspecten zijn prima uitgepakt. Marijke begreep het gedachtegoed snel, vulde aan en dacht mee in het vertalen naar een passend beeld.

We hebben de video scribe nu al meerdere momenten in kunnen zetten voor diverse doelgroepen.

We hebben de video scribe nu al meerdere momenten in kunnen zetten voor diverse doelgroepen (van docenten tot management, van gemeente/wethouder tot het bedrijfsleven). Het effect was dat binnen 3 minuten ‘het waarom” en het gedachtegoed helder was en je vanuit dezelfde begripsvorming en taal het gesprek aan kan gaan. Je kan snel, to-the-point en beeldend, in een combi van geluid, tekst en beeld mensen laten beleven wat je bedoelt om daarna het gesprek aan te gaan. Bovendien is het ‘fun’ om naar te kijken. De extra persoonlijke touch om een aantal van de ‘poppetjes’ te laten lijken op het management heeft tot hilariteit, maar ook betrokkenheid, gezorgd.

Ik heb Marijke inmiddels al aangeraden bij anderen!

Gonneke Leereveld

WellantCollege

Marieke Melten

Marketing- en communicatieregisseur bij Partner in Marketing

Heerlijk. Ik ben FAN!

Keep it simple…

Marijke is een hele prettige persoon om mee samen te werken. Gedreven, (uiteraard) creatief, denkt altijd mee in oplossingen en houdt de materie simpel. Hierdoor maakt Marijke het mogelijk je boodschap op een heldere manier over te brengen. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en haar professionaliteit geeft vertrouwen.

Heerlijk. Ik ben FAN!

Cartoons slaan de spijker op z’n kop

Ik heb de samenwerking met jou als heel prettig ervaren. Je was flexibel en dacht actief mee, dat was heel fijn. Ook op korte termijn met een spoedklus (de wijnetiketten) stond je klaar!

Op de avond zelf vielen je cartoons ook erg in de smaak, bij de presentatie werd veel gelachen en het droeg bij aan een goede sfeer. De cartoons zijn grappig en ze slaan de spijker op z’n kop!

Ma MSc Lindy van der Veen

Consultant Beerenschot

Martin Hol

Manager marketing & beleidsontwikkeling bibliotheek ‘s-Hertogenbosch

Siep is inmiddels een begrip

Marijke heeft Siep (van de Bieb) voor ons getekend. We zochten naar een beeldmerk waarlangs we onze communicatie voor de doelgroep 0-13 jarigen konden opbouwen.

Siep is inmiddels een begrip voor alle lagereschoolleerlingen in ‘s-Hertogenbosch. En Siep is in z’n communicatie altijd positief en vrolijk, net als Marijke!

Marijke zit vol goede ideeën en kan als geen ander de communicatieconcepten die ik bedenk omzetten in beelden. En het belangrijkste is misschien wel dat samenwerken met haar altijd een feestje is.

Marijkes bijdragen tilden onze projecten naar een hoger niveau

Marijke heeft werkelijk een aparte kijk op de opdrachten die we samen hebben gedaan. Haar manier van werken en zeker ook het werk zelf hebben een eigen stempel op het eindresultaat gezet. Haar bijdragen hebben de projecten op een hoger niveau getild.

Ronald Fok

Fondseditor Zwijsen