Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

Altijd weer een newbie

Kunnen we niet iets doen met Skype?

Lekker bijgekomen in de vakantie? ’s Zomers doen we allemaal groot onderhoud aan onszelf. Door te ontspannen, te zonnen en te bewegen, laden we de batterij weer lekker op. Je stelt je weer open voor nieuwe perspectieven, inzichten en ideeën. Je hebt er weer zin in!

Omarm nieuwe ontwikkelingen

Zeg maar ja tegen de toekomst, want die komt er toch aan. Dus kun je je er beter op voorbereiden dan je ertegen te verzetten. Dat lees ik in ‘the Inevitable’ van Kevin Kelly, voorspeller van technologietrends.

Waar de een bang voor is, dat omarmt een ander. Hoe herkenbaar!

More…

Puh

Zelf moest ik niks hebben van de eerste 3D-animaties. Hoe kon zoiets zielloos als een computer een goede animatie maken, waar je hard om moest lachen? Ik liep destijds met een grote boog om ToyStory heen. Ik zat op de Kunstacademie en wilde alleen handwerk! Puh!

Vijf jaar later kwam Monsters&Co uit en werd ik toch wat nieuwsgierig. De prachtige karakters en mooie renders verleidden mij. Wat heb ik gelachen! Het was een geweldige film. Ik was om.

Van handwerk naar Wacom

Inmiddels heb ik bij schoolism.com opleidingen gedaan voor digitaal schilderen en character design. Ik kreeg online les van mensen die ook echt bij Pixar werken. Ik kwam erachter dat de nieuwe techniek mij geweldige mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld een oud schilderij omzetten in een stripvorm waar ik mensen in kan plaatsen. Tegenwoordig schets ik zelfs digitaal via mijn Wacom (rechtstreeks op het beeldscherm) en de snelheid die dit biedt komt van pas bij spoedklussen.

Verrassingspakket

Zoveel deuren gaan open door de technologie die almaar doorgaat. De upgrades volgen elkaar steeds sneller en vaker op. Hoelang je ook een app of software gebruikt, door de eindeloze upgrades wordt iedereen een ‘newbie’, een beginner. Alle verbeteringen die Adobe steeds doorvoert in de software, houden mijn gevoel van newbie levend. Ik laat me verrassen door die veranderingen, zo blijft mijn werk spannend en leuk. Wie wil over 10 jaar nog precies hetzelfde doen als nu? Ik in ieder geval niet.


Gratis E-book

5 manieren om je boodschap beter over te brengen

Een e-book vol tips voor visuele communicatie die je meteen kunt toepassen. Je leert:
  • 5 manieren om visueel je boodschap over te brengen.
  • Ook wanneer je welke manier (niet) moet kiezen.
  • En zeker ook wat belangrijk is als je iemand wilt inhuren.
Terug naar strips