Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

Wat moet dat met die krabbellijntjes?

Soms vergeet ik dat het voor opdrachtgevers moeilijk is om bij het zien van een schets te weten wat er uit gaat komen. Voor mij is het zonneklaar: dit wordt straks een prachtige illustratie! Omdat ik weet wat ik kan en hoe ik zo’n krabbel uit ga werken.

Als ik al langer voor iemand werk, is dat een stuk gemakkelijker. Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch bijvoorbeeld, is al vele jaren mijn opdrachtgever en daarvoor heb ik 5 jaar geleden Siep van de Bieb ontworpen. Mijn contactpersonen weten als ze een krabbeltje zien, dat het goed komt. Ze sturen op de inhoud van de krabbel, niet op de losse lijntjes.

Vooral voor nieuwe opdrachtgevers doe ik daarom extra mijn best op de schetsen en werk ik al iets uit, zodat ze weten hoe dat eruit komt te zien. De meeste mensen zijn niet gewend om met illustraties bezig te zijn. Zij hebben wel andere dingen aan hun hoofd (hun bedrijf, hun eigen werk, pitch binnenhalen).

Hieronder een voorbeeld van een posterillustratie voor Siep van de Bieb. Het eindresultaat en daaronder kort het voortraject. Knap dat de bieb door de krabbellijntjes heen kan kijken, toch?

Poster-Siep_van_de_bieb-lente

 


Gratis E-book

5 manieren om je boodschap beter over te brengen

Een e-book vol tips voor visuele communicatie die je meteen kunt toepassen. Je leert:
  • 5 manieren om visueel je boodschap over te brengen.
  • Ook wanneer je welke manier (niet) moet kiezen.
  • En zeker ook wat belangrijk is als je iemand wilt inhuren.
Terug naar strips