Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

Keep it simple

Keep it simple - musical chairs

Simpel

Mijn klanten vertellen me vaak: ‘Wat fijn dat jij ingewikkelde dingen (begrippen, visies, doelstellingen, processen) zo begrijpelijk kan maken!’ Daar word ik een beetje verlegen van, maar ik ben er ook best trots op. Want simpel is moeilijk. 

Waarzo?

Dat zie je elke dag: politici, verzekeraars, managers, artsen en advocaten (om maar een paar voorbeelden te noemen) blinken meestal niet uit in begrijpelijk taalgebruik. Soms maken ze het expres ingewikkeld, maar vaak ook niet. Dan wíllen ze wel duidelijk zijn, maar weten ze niet goed hoe. Ze zitten vast in hun eigen jargon of hun eigen denkwereld. 

Daarzo

Gelukkig willen steeds meer organisaties wél duidelijk zijn. Jip-en-janneketaal is al een stap in de goeie richting. Maar je bereikt vaak nóg meer met een welgemikte tekening. Zo’n tekening ziet er dikwijls bedrieglijk simpel uit. Maar voordat ik hem ‘heb’ moet ik me natuurlijk wel even goed in de klant, de boodschap en de doelgroep verdiepen. 

Alleen tekeningen

Want een duidelijke tekening maken is ook een kunst. In de kantoren van een bekende Zweedse meubelgigant gaat dat bijvoorbeeld niet altijd zonder slag of stoot… Maar gelukkig hoef ik geen schroefjes bij te leveren. Dat valt dan weer mee.


Gratis E-book

5 manieren om je boodschap beter over te brengen

Een e-book vol tips voor visuele communicatie die je meteen kunt toepassen. Je leert:
  • 5 manieren om visueel je boodschap over te brengen.
  • Ook wanneer je welke manier (niet) moet kiezen.
  • En zeker ook wat belangrijk is als je iemand wilt inhuren.
Terug naar strips