Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

Infographics die overtuigen

Geen relatietherapie nodig

Willemien Brand windt er in haar boek ‘Visual thinking’ geen doekjes om: “Facts, figures, plans, methods, budgets and deadlines often dominate today’s work environment.” Visueel denken helpt je om niet helemaal ondergesneeuwd te raken. Door visueel denken maak je concreter waarje mee bezig bent. Of je nu een techneut bent, cfo of ceo, griffier of geneesheer-directeur, door meer in beelden te denken, kun je effectiever werken.

More…

Visual thinking is méér dan feiten vertalen in infographics. Willemien Brand laat zien dat je geen groot tekentalent hoeft te zijn om je visie te verbeelden in een tekening. Met allerlei voorbeelden illustreert zed at je eigenlijk alles kunt tekenen, ook abstracte vraagstukken. Door een helder Verhaal te tekenen kun je mensen overhalen tot een standpunt, ze echt overtuigen. Precies dit soort storytelling is mijn lust en mijn leven.

Van kennis naar overtuigen

Infographics zijn bedoeld voor kennisoverdracht. Nuttig en leuk: ga maar eens neuzen in lesboeken voor aardrijkskunde of een thematische Bosatlas. Je kunt nog een stapje extra zetten. Hoe meer je het verhaal eromheen tekent, des te meer kun je ook overtuigen.

Investeren in gezondheid werknemers

Voor ArboNed tekende ik deze infographic om aan verzekeraars en bedrijven duidelijk te maken dat preventie en vroege interventie bij ziekmeldingen hun geld opbrengen. Door patronen in incidenteel verzuim snel op te merken, kun je eerder hulp bieden aan werknemers die dreigen uit te vallen. Als mensen bij eerste klachten al naar de psycholoog of fysiotherapeut mogen, is de kans op grote uitval (burnout, versleten rug) later veel kleiner. Het loont dus om te investeren aan de voorkant: extra inzet op een alarmsysteem en supersnelle eerstelijns zorg. En dat is dus precies wat ArboNed aanbiedt.

Samen tekenen

Wat heb jij te vertellen? Doe met je team eens een tekensessie over het project dat jullie nu onderhanden hebben. Hoe zou jij dat tekenen? Just for fun! Ik durf te wedden dat er zomaar een oplossing uitrolt waar je nog niet eerder op was gekomen.


Gratis E-book

5 manieren om je boodschap beter over te brengen

Een e-book vol tips voor visuele communicatie die je meteen kunt toepassen. Je leert:
  • 5 manieren om visueel je boodschap over te brengen.
  • Ook wanneer je welke manier (niet) moet kiezen.
  • En zeker ook wat belangrijk is als je iemand wilt inhuren.
Terug naar strips